l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Infeccions orals

<< Tornar

Les infeccions orals son generalment originades a la dent o al teixit que la rodeja degut a càries, gingivitis, entre altres. Poden ser bacterianes, micòtiques (per fongs) o víriques i poden arribar a disseminar-se a l’organisme mitjançant la sang, els nervis o per contacte directe.

Les infeccions severes en la regió maxil·lofacial poden fins i tot provocar situacions que posin en perill la vida si no les tractem de forma ràpida i efectiva. Entre els símptomes de les infeccions de la boca figuren el dolor, la inflamació i el trisme.

Causes i símptomes

Les principals causes d’infeccions orals:

  • les càries
  • la gingivitis
  • defenses baixes o un funcionament anormal del sistema immunològic .
  • l’ús d’antibiòtics a llarg termini
  • i una úlcera, entre d’altres.

Els principals símptomes que poden alertar de l’existència d’una infecció oral és la mateixa gingivitis (dolor a la geniva) i la inflor de les glàndules del coll. També pot alertar l’aparició de pus, inflamació de la cara o dificultat per obrir, tragar o respirar. Els més greus poden generar també febre.

Tractament i cirurgia

El tractament de la infecció depèn de la seva gravetat. Els quadres lleus poden ser tractats de forma ambulatòria amb antibiòtics i el tractament de la dent causal.

Els quadres més greus requereixen ingrés hospitalari, extracció de la dent implicada i drenatges intraorals de cervicals.

Més informació sobre la cirurgia de infeccions