l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Cirurgia del nas: rinoplàstia

<< Tornar

La rinoplàstia millora l’aspecte i la proporció del nas respecte la cara. Por ser degut a un desig de millorar l’aspecte extern, reconstruir una lesió o per solucionar algun problema respiratori. La cirurgia de nas busca aconseguir un equilibri harmoniós amb la resta de trets facials del pacient.

Els diferents aspectes que es poden treballar son:

  • Punta del nas: massa gran, caiguda, d’espinguet, etc.
  • Mida del nas
  • Ample del nas (ampliar o reduir el pont nassal)
  • Perfil del nas: corregir els possibles defectes de perfil, com bonys o protuberàncies.
  • Orificis del nas: millorar la simetria, modificar la mida, etc.
  • Asimetria general.

La rinoplàstia es pot realitzar a través de la cavitat interna del nas, mitjançant talls no visibles o de forma externa. L’ús d’una o d’altre tècnica es determinarà en funció de la operació que sigui necessària. Un cirurgià maxil·lofacial el podrà assessorar sobre la millor opció a escollir.

Després de la cirurgia es pot notar lleugers afectes puntuals degut a la intervenció com petits hematomes, inflor o molèsties. La duració d’aquests efectes és breu i completament normal.

Totes les millores estètiques poden millorar la confiança en un mateix i la satisfacció personal si han arribat a esdevenir un problema d’autoestima. Tot i això, qualsevol cirurgia comporta un risc de sagnats, infeccions o reaccions a l’anestèsia. Consulti el seu cirurgià abans de prendre qualsevol decisió: l’assessorarà i li indicarà les opcions de les que disposa.