l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Lífting facial

<< Tornar

L’edat afecta no només a les arrugues sinó al contorn i formes de la cara, que es perden quan la pell i els muscles que les cobreixen perden força i elasticitat i es desplacen cap avall degut a la gravetat.

El lifting facial és una tècnica quirúrgica que millora el símptomes de l’envelliment de la cara, tornant la pell i la musculatura a la seva posició natural. La cirurgia permet eliminar la papada, tensar la pell del coll i de la cara. A diferència d’altres tècniques, el lifting facial quirúrgic no només corregeix la postura i arrugues de la pell sinó de la musculatura de la cara, permetent recuperar gran part de la  vitalitat i formes facials.

Es realitzen incisions a la zona temporal i frontal del cabell a través de les quals el cirurgià recol·loca i es tensa la pell i la musculatura fins a la seva posició natural. Normalment, requereix d’anestèsia però pot ser total o parcial. Les incisions es dissimulen darrera l’orella o en altres zones en funció de la tipologia de lifting.


El cirurgià estudiarà cada cas per tal que el resultat sigui el més natural possible, observant quin ha estat la direcció de desplaçament de la pell i el múscul per tal de realitzar el mateix en sentit contrari.

Després de la cirurgia es pot notar lleugers afectes puntuals degut a la intervenció com petits hematomes, inflor o molèsties. La duració d’aquests efectes és breu i completament normal.

Totes les millores estètiques poden millorar la confiança en un mateix i la satisfacció personal si han arribat a esdevenir un problema d’autoestima. Tot i això, qualsevol cirurgia comporta un risc de sagnats, infeccions o reaccions a l’anestèsia. Consulti el seu cirurgià abans de prendre qualsevol decisió: l’assessorarà i li indicarà les opcions de les que disposa.