l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Cirurgia de l'ATM: artroplàstia

<< Tornar

Tractament i cirurgia de l’ATM

L’ATM és l’articulació que uneix el crani a la mandíbula. Un trastorn de la mateixa pot provocar dolor facial i dificultat per obrir o tancar la boca.  Normalment pot ser causat per tensar involuntàriament la mandíbula, per exemple durant la nit (bruxisme).

El tractament més simple, per a casos lleus, es basa en aprendre a minimitzar o reduir l’estrès i la tensió de la zona mandibular mitjançant massatges als muscles de la mandíbula o un tractament a base d’antiinflamatoris o relaxants musculars.


Artroplàstia, cirurgia de l’ATM

Si el tractament més conservador no funciona, es pot optar per l’artroplàstia. L’artroplàstia comprèn diferents cirurgies que afecten a l’articulació temporomandibular (ATM), des d’algunes mínimament invasives com d’altres que impliquen la reconstrucció de l’articulació.

Cada una de les tècniques dependrà de la lesió del pacient. Generalment, els trastorns de l’ATM es poden tractar mitjançant tècniques conservadores i en pocs casos es requereix cirurgia oberta. Consulti el seu cirurgià maxil·lofacial que estudiarà el seu cas i buscarà la solució més òptima al seu problema.